Delta din Bucuresti

Ai ratat buletinul de ştiri? Nu este nici o problemă, găseşti aceleaşi informaţii şi aici.
Avatar utilizator
Administrator
Mesaje: 5666
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Steam: Da

Delta din Bucuresti

Mesajde Romeo » 18 Mai 2012, 12:48

Delta din Bucuresti

Si totusi paradisul exista, pe lacul abandonat al Vacarestilor. O constructie sistematizata in perioada lui Nicolae Ceausescu si neglijata apoi de autoritati s-a transformat intr-o insula de liniste, unde traiesc specii rare de pasari si animale.

[iframe]http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=60576074[/iframe]

In acest loc superb au fost observate aproximativ 90 de specii de pasari. Multe dintre ele protejate in Europa. Specialistii spun ca pasarile au migrat aici pentru ca au gasit adevarate resurse de hrana. Practic, aici s-a format un intreg ecosistem. Dintr-un caiac, ai impresia ca esti in Delta.
Putini sunt insa aceia care au descoperit coltul de rai. Si poate este mai bine. Domnul Ioan vine des la pescuit si este de-al casei.
Ecosistemul exista. O confirma si fotograful Helmul Ignat, care a pandit un an vietuitoarele de aici. A gasit vulpi, dihori, testoase de apa, serpi, pesti si multe pasari rare, aproape la fel ca in Delta.
Descoperire incredibila intr-un parc acvatic din Anglia! Cum arata fosila veche veche de 160 de milioane de ani gasita de o fetita
Cand pasesti in acest loc ai impresia ca te afli intr-un paradis verde. Ceea ce face diferenta intre oaza de liniste si galagia urbana este un dig construit in perioada comunista. Dincolo de el se afla adevaratul Bucuresti. Undeva in spate se vede chiar si Casa Poporului.
Mai exact, Lacul Vacaresti se afla intre mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin si blocurile turn Asmita gardens. Acum cativa ani, aici se adaposteau tiganii din imprejurimile Capitalei.
Intreaga zona e in litigiu intre Ministerul Mediului si o firma privata, care in ianuarie 2003, a primit in concesiune terenul pentru 49 de ani, ca sa ridice o baza sportiva. Cateva asociatii militeaza ca acest loc sa devina rezervatie naturala.
Legea spune ca propunerile pentru instituirea regimului de arie naturala protejata pot fi facute de orice persoana fizica sau juridica.

sursa stirileprotv.ro

Delta din Bucuresti

Intra pe posterele urmatoare si gasesti solutia cautata sau raspunsul cautat!

Avatar utilizator
Robotel
VIP
 
Locatie: ROMANIA

Înapoi la Ştiri & Evenimente

Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Bing [Bot], DaMaGe, Google [Bot], MSNbot Media, Raiku, Yahoo [Bot]