Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Filme noi, păreri despre ultimul film văzut, discuţii pe tema filmelor.
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7192
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde Romeo » 04 Dec 2010, 14:58

Alexandra Maria Lara - Alexandra Maria Plătăreanu - Traudl Junge - Imagini, Poze, Fotografii, Pictures, Video

Alexandra Maria Lara (Alexandra Plătăreanu, fiica actorului Valentin Plătăreanu) este o actriță germană de origine română, născută la 12 noiembrie 1978 în București. S-a mutat cu familia în Germania când avea patru ani și a absolvit liceul Francez din Berlin, după care a studiat la școala de actorie Charlottenburg Theaterwerkstatt.

Tatăl actriţei Alexandra Maria Lara a scris o istorie a familiei. „România nu mai era de suportat", spune actorul Valentin Plătăreanu, tatăl actriţei de origine română Alexandra Maria Lara. Familia lor a părăsit România în 1983 pe când Plătăreanu era la apogeu, director al Teatrului Naţional din Bucureşti. Actorul povesteşte într-o carte despre evadarea de sub regimul comunist şi preţul libertăţii, iar o parte din detalii le-a dezvăluit într-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Plătăreanu spune că a plecat din ţară, printre altele, din cauza cenzurii şi a lipsei acute de bani în teatru. Şi-a dorit ca fiica lui să crească în libertate. Legat de fugă, ea îşi aminteşte numai de pătuţul improvizat pe bancheta din spatele maşinii Lada şi de primele impresii de la Berlin: televizor şi Coca-Cola. La început părinţii au lucrat într-un restaurant vietnamez, mai târziu mama a ajuns la o bandă rulantă, iar tatăl grădinar. Valentin Plătăreanu joacă mai rar în Germania, dar a reuşit să deschidă în 1992 o şcoală de actorie de la Charlottenburg, unde Lara a studiat teatrul. La 16 ani, fiica şi-a schimbat numele de familie.

Site oficial Alexandra Maria Lara (Alexandra Maria Plătăreanu) - http://www.alexandra-maria-lara.com/

Cel mai popular film în care joacă este Ultimele zile ale lui Hitler (Der Untergang), din 2004, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2005. Traudl Junge - secretara lui Hitler.

Fază din film cu Hitler privind harta lumii cu lupa, exact la Bucureşti. Era în buncăr şi făcea referire la câmpurile petrolifere, extrem de vitale pentru maşinăria de război nemţească. Unul dintre câmpurile petrolifere era cel din Ploieşti, România (aliat important al Germaniei).

Imagine
Imagine

Un alt film foarte cunoscut în care a jucat este Doctor Jivago (2002).

Alexandra Maria Lara - Video, Pictures, Fotografii, Imagini

Image
Imagine
Image
Image
Image
Image
Image
Imagine
Image
Imagine
Imagine

Alexandra Maria Lara - Alexandra Maria Plătăreanu - Traudl Junge - Imagini, Poze, Fotografii, Pictures, Video

Share ThisAvatar utilizator
mykutz
Administrator
Administrator
Mesaje: 9336
Membru din: 22 Iul 2007, 06:12
Localitate: Bucuresthi
Contact:

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde mykutz » 04 Dec 2010, 15:20

cred ca nu mai sti nimica de tara de origine...

Sedinta Foto Alexandra Maria Lara foarte interesanta
Imagine
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7192
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde Romeo » 04 Dec 2010, 15:33

Nominalizată la Premiile Academiei Europene de Film pentru rolul din Der Untergang / Căderea, peliculă care era cât pe ce să ia Oscarul pentru film străin, declarată recent cea mai frumoasă femeie din Germania, româncă de origine, Alexandra Maria Lara ne-a acordat un interviu în exclusivitate pentru revista HBO în timpul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2005, unde a fost membru al juriului.

Interviu Alexandra Maria Lara - reporter Alex Molico - sursa Ghid HBO

Alex Molico: Cum ţi se par festivalul şi filmele din competiţie?
Alexandra Maria Lara: Ce îmi place foarte mult la acest festival e entuziasmul oamenilor. Filmele pe care le-am văzut eu au fost cu sălile pline. TIFF e plin de viaţă, mă simt bine aici. M-am uitat la atât de multe filme cum în mod normal nu aş fi făcut-o. Nu pot vorbi de filmele din competiţie ca membru al juriului.

A.M.: La conferinţa de presă au venit aproape toţi jurnaliştii prezenţi la Cluj, nu numai cei români. Aici lumea te consideră româncă şi se interesează de tine. În scurt timp vei ajunge foarte iubită în România.
A.M.L.: Ştiu, am citit şi eu. Ca orice actor mă bucur mult când oamenii mă iubesc şi mă caută. Anul acesta am avut ocazia să filmez la Bucureşti. Am rămas surprinsă de oamenii care m-au recunoscut. Nu ştiau cum mă cheamă dar ştiau că sunt o actriţă româncă de origine care are succes în Germania unde trăieşte.

A.M.: Cum au fost filmările la Căderea?
A.M.L.: A fost o filmare mai puţin animată, ca să fiu sinceră. Au fost şaizeci de zile de filmare care au început în Rusia la Sankt Petersburg, unde a fost foarte, foarte frig. Apoi ne-am mutat pentru interioare într-un buncăr de lângă Munchen. Unde a fost la fel de frig ca în Rusia. Atmosfera era foarte apăsătoare. Era linişte, fiecare ştia ce are de făcut, nu prea vorbeam. Buncărul acela ne apăsa.

A.M.: Cât de mult diferă munca la un film românesc de munca la un film străin? Acum că ai experienţa Offset-ului.
A.M.L.: Offset e o coproducţie, finanţată mai mult de Germania. Echipa a fost formată din mulţi străini. Offset nu e un film românesc, el a fost filmat în România, este şi despre România, dar nu este un film românesc.

A.M.: În acest film joci rolul unei femei care trebuie să aleagă între doi bărbaţi, un român, şi un neamţ. Pe cine alege?
A.M.L.: Nu vreau să spun. Vedeţi filmul (râde). Lucrul interesant la acest film scris de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu este că nu e vorba numai de o poveste de dragoste. Este o poveste despre Germania, despre România, despre prejudecăţile nemţilor vizavi de România şi de ideile preconcepute ale românilor vizavi de nemţi. Este foarte profund.

A.M.: Vei veni şi la premiera din România a filmului?
A.M.L.: Sigur că da. Am auzit că va fi undeva prin noiembrie sau decembrie.

Nu pun condiţii absurde sau excentrice niciodată.

A.M.: Văd că ai amintiri plăcute legate de filmările în România. Dacă ar fi vorba despre un film sută la sută românesc ai accepta să joci în el?
A.M.L.: Da, de ce nu? Cine m-ar opri? Dacă scenariul e bun, dacă rolul îmi place şi mi se potriveşte, dacă mă solicită? În mod sigur. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez aici.

A.M.: Când e să te decizi asupra unui rol ce te convinge? Scenariul? Discuţiile cu regizorul pe marginea rolului? Onorariul?
A.M.L.: Tot felul de lucruri. Cine joacă, unde se filmează... Scenariul e primul contact cu viitorul film. E foarte important. Dar după el, până să iau decizia de a juca în acel film, ţin cont de multe lucruri. Dar nu sunt cu nasul pe sus. Nu pun condiţii absurde sau excentrice producătorului, regizorului sau colegilor niciodată.

A.M.: Nu ţi-e teamă că ai putea ajunge să fii typecasted? Anume în roluri de est-europeană care trăieşte în Vest?
A.M.L.: Nu. Am jucat în câteva filme astfel de roluri. Dar în mult mai multe am jucat roluri foarte diferite, care mi-au ieşit mult mai bine decât cele de est europeană emigrată în Germania. Nici nu cred că o să mai am parte de foarte multe asemenea roluri.

A.M.: Dar dacă ai şi s-ar oferi asemenea roluri le-ai accepta?
A.M.L.: Dacă mă provoacă, sigur. Nu mi-e teamă că aş putea ajunge typecasted. Pot juca foarte multe roluri.

A.M.: Ai totuşi un rol la care visezi? Sau un anume gen de personaj pe care vrei să-l interpretezi?
A.M.L.: Nu. Cel mai mult îmi doresc să am roluri care să nu semene cu cele pe care le-am interpretat înainte. Mi-au plăcut toate rolurile pe care le-am jucat. Nu am unul preferat. Rolul din Căderea mi-a fost cel mai comentat de public. Şi filmul a stârnit reacţii dintre cele mai diferite. S-a vorbit şi de rău despre el.

A.M.: Dar despre tine numai de bine nu?
A.M.L.: (Râde) Da. M-am bucurat foarte mult. Nu mă aşteptam. Am primit complimente atât de la oameni care au un cuvânt greu de spus în filmul din Germania, dar şi de la oameni simpli. Îmi place când oamenii îmi comentează filmele.


Nu-mi plac regizorii "terorişti".

A.M.: Cu ce regizori ţi-ar plăcea să lucrezi?
A.M.L.: Există atât de mulţi regizori fantastici, nu neapărat foarte cunoscuţi. Am jucat în multe filme studenţeşti. Şi în multe filme care au fost debuturile tinerilor regizori germani.

A.M.: Dar din România ce regizori cunoşti şi care sunt filmele pe care le-ai văzut în ultimul timp? Mă gândesc la filmele produse după 2000.
A.M.L.: Păi îi ştiu pe Cristi Puiu, Cristian Mungiu, am văzut Occident. Dar îmi pare foarte foarte rău, că nu am prea văzut multe filme româneşti.

A.M.: Ce tip de regizor îţi place?
A.M.L.: Regizorul care ştie foarte clar ce vrea să facă. Autoritatea regizorului, dacă e folosită de acesta inteligent e foarte necesară unui film. Dar nu sunt de acord cu regizorii terorişti care ţin pe toată lumea în tensiune.

A.M.: S-a întâmplat să lucrezi cu un asemenea regizor – terorist, cum îl numeşti, care pentru a obţine de la tine anumite reacţii să te chinuie?
A.M.L.: Din fericire, nu. Nu e mare lucru să scoţi pe cineva din minţi. Am lucrat cu regizori care ştiu foarte bine să-ţi spună părerea lor şi care te conduceau foarte frumos spre maniera în care vroiau să joci scena respectivă, încât sugestiile lor păreau că sunt aceleaşi cu gândurile tale.

A.M.: Te-ar interesa să faci regie?
A.M.L.: Cum să nu? E un mare vis de-al meu. Foarte secret. Deşi sunt încă tânără am lucrat cu patruzeci de regizori până acum. De la fiecare am învăţat câte ceva. Regie de film cred că în câţiva ani, cinci, şase, aş putea face. Am învăţat, sau furat multă meserie. Şi tatăl meu, m-a învăţat mult pe partea de regie.

A.M.: Ce filme ţi-ar plăcea să faci ca regizor?
A.M.L.: Filme unde povestea să fie mai mult decât ce vezi pe ecran. Filme care să nu fie dependente de efecte speciale, cascadorii şi computer. Poveştile lor trebuie să fie undeva în jurul nostru. Şi tot timpul spectatorul să se simtă parte din poveste.

Actoria de film şi actoria de teatru – două meserii diferite

A.M.: Actoria de film diferă radical de actoria de teatru. Care dintre ele te atrage şi pe care o consideri mai grea?
A.M.L.: Sunt ca două meserii diferite. Nu le pot compara. Sigur că există actori care pot să le facă la fel de bine pe amândouă. Dar în ultima vreme apar tot mai mulţi actori care se specializează numai pe film, sau numai pe teatru. O mare problemă cu care m-am confruntat şi eu, şi despre care am aflat pe platourile la Offset că o au şi actorii români este că în şcoală am învăţat aproape numai actorie de teatru. Cred că actoria de film nu se poate învăţa în şcoală, ci pe platourile de filmare. Eu am avut noroc să am un tată care mi-a spus "nu cumva să-ţi pierzi naturaleţea!". A fost foarte atent cu mine şi de fiecare dată când eram teatrală mă atenţiona şi îmi explica cu multă răbdare, oferindu-mi şi câteva variante în care puteam interpreta o scenă sau sta la cadru, mult mai natural, mai cinematografic.

A.M.: E necesară şcoala pentru un actor de film?
A.M.L.: Şcoala e necesară pentru un actor. Iar un actor de film nu cred că poate fi foarte bun dacă nu joacă şi teatru. Eu am jucat în filme înainte să fac şcoala de actorie. Şi am făcut şcoala de actorie tocmai pentru a putea juca şi teatru. Mă deranjează totuşi percepţia asupra actorului de teatru care e văzut ca un intelectual, în vreme ce actorul de film, nu.

A.M.: De unde vine totuşi naturaleţea ta extraordinară pe ecran?
A.M.L.: Cred că din entuziasmul pe care îl am. Îmi place foarte mult să fac film. Iubesc să fac film.

A.M.: Dar ai afirmat că prietenii şi viaţa personală sunt pe primul plan în topul priorităţilor. Înaintea filmului. E adevărat?
A.M.L.: Da. Acum aşa e. Dar nu mă întreba nimic pentru că nu am să spun nimic.

A.M.: Păi o să te întreb.
A.M.L.: Am să schimb subiectul.

A.M.: Bine, o luăm pe ocolite atunci. Mulţi actori se plâng de faptul că prietenii lor, nu-i apreciază ca actori şi că râd mai tot timpul când îi văd pe ecran, chiar dacă ei joacă într-o dramă. Ţi s-a întâmplat şi ţie?
A.M.L.: (Râde) Da, sigur că da. Oamenii care nu mă cunosc mă apreciază ca actriţă. Prietenii, ca om.

A.M.: Cum e succesul pentru un actor?
A.M.L.: E foarte greu să găseşti o măsură atunci când te bucuri de succes. Aroganţa e ceva mortal pentru un actor. Nimeni nu mai are dreptul să-ţi spună nimic, nu mai înveţi de la nimeni. Trecînd acum la altă idee, abia aştept să mă întorc pentru premiera Offset-ului. Pe toată durata filmărilor am descoperit un oraş extraordinar. Bucureştiul. Mulţi spun că e murdar, urât, şi nu le place deloc. Dar mie îmi place foarte mult.
kenzo
Utilizator Inregistrat
Utilizator Inregistrat
Mesaje: 11
Membru din: 08 Iun 2010, 01:08

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde kenzo » 05 Dec 2010, 02:39

Alexandra Maria Lara, "echivalentul european al Angelinei Jolie"

Ziarul Vancouver Sun publica un amplu material despre actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara, pe care o compara cu celebra Angelina Jolie.

Fiica actorului Valentin Platareanu este analizata pentru rolurile din "Tinerete fara tinerete" - primul film al lui Francis Ford Coppola dupa mai bine de 10 ani - si "Control" - filmul lui Anton Corbijn despre viata solistului trupei Joy Division, Ian Curtis.

"Stalucirea Europei vine de la noua vedeta a lui Francis Ford Coppola ", scrie Katherine Monk in editia de luni a ziarului canadian. "Ea poate fi la fel de bine echivalentul european al Angelinei Jolie, pentru ca Alexandra Maria Lara nu este doar tanara, frumoasa si talentata.

Vedeta filmului Tinerete fara Tinerete, ce va avea premiera vineri - 8 februarie n.r. -, este si fiica actorului Valentin Platareanu, un actor roman care a condus la un moment dat Scoala de Teatru din Bucuresti, inainte sa se mute la Berlin si sa deschida Academia Charlottenburg.

Pe langa profilul ei de vedeta, Lara se remarca si prin relatia sa cu Sam Riley, partenerul ei din filmul Control. Cei doi formeaza in prezent cel mai mediatizat cuplu din Berlin, adunand legiuni de fani", continua jurnalistul canadian.

I-a inchis telefonul lui Coppola
Materialul continua cu cateva declaratii ale actritei de origine romana. "Pana acum, am avut parte de o calatorie incredibila.

Sa fiu sincera, sunt pentru prima data la New York (unde participa la premiera filmului lui Coppola n.r.), deci totul pare nou si incitant. Cunosc munca lui Coppola de mult timp, iar cand am aflat ca incearca sa ma contacteze, nu mi-a venit sa cred.

Mi-a trimis scenariul si numarul sau de telefon si mi-a spus sa-l sun imediat dupa ce il citesc. Asa am facut! Si mi-a raspuns! Prima reactie a fost sa inchid telefonul. Am inghetat.

Pana la urma i-am inchis telefonul. Mai tarziu, dupa ce am stabilit detaliile, ne-am cunoscut la Londra. Totul s-a petrecut rapid", declara Alexandra Maria Lara . In incheierea materialului, actrita vorbeste despre succesul filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

"Romanii au facut intotdeauna filme frumoase, cu povesti fantastice si au o literatura extraordinara. Din pacate, din cauza sistemului, aceste opere de arta nu au avut sansa sa fie aratate lumii intregi.

Abia acum lucrurile incep sa intre pe un fagas normal. Sunt foarte mandra de acest lucru", incheie Alexandra Maria Lara.

YOUTH WITHOUT YOUTH Trailer


Control Trailer
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7192
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde Romeo » 05 Dec 2010, 02:44

Actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara detine rolul principal feminin in co-productia europeana "Offset", filmarile au fost realizate în Bucuresti. Alexandra Maria Lara a fost distinsă cu Premiul Golden Camera pentru Cea mai buna actrita intr-un film german. Plecata din Romania cu familia pe cand avea doar cinci ani, ea a debutat devreme in actorie, iar cariera i-a fost supravegheata atent de tatal ei, actorul Valentin Platareanu. Desi a facut multe filme fara a avea diploma de actrita, a urmat studii de profil la insistentele tatalui, care este fondatorul unei scoli de actorie in Germania. Recent intoarsa din SUA, de la decernarea Oscarurilor, unde filmul "Der Untergang", in care joaca rolul principal feminin, a candidat la premiul pentru Cel mai bun film strain, Alexandra a venit in Romania pentru a filma la aceasta productie, nu singură, ci alaturi de tatal ei, care are si el un rol in "Offset".

Offset - Trailer

Avatar utilizator
spc#
Power User
Power User
Mesaje: 190
Membru din: 05 Iul 2009, 15:51
Localitate: Bucuresti

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde spc# » 05 Dec 2010, 02:58

Actriţa Alexandra Maria Lara s-a căsătorit în secret cu actorul britanic Sam Riley

Actriţa de origine română, Alexandra Maria Lara s-a măritat cu iubitul ei britanic Sam Riley, în Yorkshire, Marea Britanie, anunţă Daily Mail. Căsătoria a avut loc în secret, impresaru actriţei, în vârstă de 30 de ani, a confirmat însă evenimentul.

Se pare că cei doi au avut o nuntă mică, la care au aprticipat mai puţin de 100 de invitaţi.
După ce au filmat împreună la filmul Control, cei doi actori au recunoscut că sunt împreună şi, în ianuarie, anul acesta şi-au anunţat şi logodna.

Actriţa, care a emigrat în Germania împreună cu familia, la vârsta de cinci ani, a devenit cunoscută publicului internaţional după rolul secretarei lui Hitler din filmul Der Untergang, nominalizat la Oscar. Ea a jucat alături de Oana Pellea în filmul Really hate my job, dar şi sub bagheta lui Francis Ford Coppola, în Youth without youth.
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7192
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde Romeo » 05 Dec 2010, 03:02

Alexandra Maria Lara - Filmografie

2010 Small World (post-production)
Simone

2010 Quartier lointain
Anna Verniaz née Zorn, la mère

2009 City of Life
Natalia Moldovan
City of Life - Trailer2009 L'affaire Farewell
Jessica Froment

2009 The City of Your Final Destination
Deirdre

2009 Hinter Kaifeck
Juliana Lukas

2008 Cititorul
Young Ilana Mather

2008 Der Baader Meinhof Komplex
Petra Schelm

2008 Miracle at St. Anna
Axis Sally

2007 Youth Without Youth
Veronica / Laura

2007 The Company (TV mini-series)
Lili
– Episode #1.1 (2007) … Lili

2007 Control
Annik Honore

2007 I Really Hate My Job
Suzie

2006 Wo ist Fred?
Denise Poppnick

2006 Offset
Brindusa Herghelegiu

2005 Der Fischer und seine Frau
Ida Popescu

2005 Vom Suchen und Finden der Liebe
Venus Morgenstern

2004 Cowgirl
Johanna 'Paula' Jakobi/Murderous Lady im Film Noir

2004 Ultimele zile ale lui Hitler
Traudl Junge

2004 Leise Krieger (short)
Nora

2004 Der Wunschbaum (TV mini-series)
Camilla Senger, geb. Hofmann
– Teil 3 (2004) … Camilla Senger, geb. Hofmann
– Teil 2 (2004) … Camilla Senger, geb. Hofmann
– Teil 1 (2004) … Camilla Senger, geb. Hofmann

2003 Trenck - Zwei Herzen gegen die Krone (TV movie)
Prinzessin Amélie (Anna Amalia)

2002 Doctor Zhivago (TV movie)
Tonya Gromyko Zhivago

2002 Napoléon (TV mini-series)
Countess Marie Walewska

2002 Nackt
Annette

2002 Schleudertrauma (TV movie)
Doreen

2002 Was nicht passt, wird passend gemacht
Astrid

2002 Liebe und Verrat (TV movie)
Marie Kreuzer

2001 Leo und Claire
Käthe Katzenberger

2001 99euro-films
(segment "Privat")

2001 Honolulu
Cleonise

2001 Der Tunnel
Charlotte 'Lotte' Lohmann

2000 Luftpiraten - 113 Passagiere in Todesangst (TV movie)
Nicolette

2000/I Crazy
Melanie

2000 Fisimatenten

2000 Die Kommissarin (TV series)
Sabine Sasse
– Die Geliebte des Killers (2000) … Sabine Sasse

2000 Vertrauen ist alles (TV movie)
Jennifer Blankenburg

1999 Südsee, eigene Insel
Sandra

1999 Sperling (TV series)
– Sperling und der falsche Freund (1999)

1999 Polizeiruf 110 (TV series)
Meike
– Sumpf (1999) … Meike

1998 Die Bubi Scholz Story (TV movie)
Renate - jung

1998 Tatort (TV series)
Kerstin
– Fürstenschüler (1998) … Kerstin

1998 Die Mädchenfalle - Der Tod kommt online (TV movie)
Silke Hartmann

1997 Faust (TV series)
– Tote weinen nicht (1997)

1997 Das Vorsprechen (short)
Junge Schauspielerin

1996 Mensch, Pia! (TV series)
Pia Mangold
– Der Vorhang geht auf (1996) … Pia Mangold
– Eine Party fürs Leben (1996) … Pia Mangold
– Ich bin ich (1996) … Pia Mangold
– Ich bleib' hier (1996) … Pia Mangold
– Neue Freunde (1996) … Pia Mangold
See all 10 episodes »

1995 Ich begehre dich
Mädchen am Bahnhof

1994 Stella Stellaris (TV mini-series)
CooL
Utilizator Inregistrat
Utilizator Inregistrat
Mesaje: 74
Membru din: 04 Aug 2008, 04:33
Localitate: Râmnicu Vâlcea

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde CooL » 05 Dec 2010, 07:37

Actriţa de origine română Alexandra Maria Lara şi actorul francez Gerard Depardieu au prezentat la Berlin, în avanpremieră mondială, noul său film, 'Small World', care va rula pe ecranele din Germania din 16 decembrie, cu trei luni jumătate înainte de lansarea în Franţa.

Această coproducţie franco-germană, o adaptare cinematografică după un roman omonim scris de autorul elveţian de limbă germană Martin Suter, a fost aplaudată îndelung de publicul prezent în seara de miercuri în sala Cinéma Paris din cadrul Institutului francez din Berlin.

Small World (Gérard Depardieu, Alexandra Maria Lara) -Trailer


"Eram fericit şi fără memorie, iar acest lucru e odihnitor", a declarat actorul francez Gérard Depardieu, care interpretează în acest film rolul personajului Conrad Lang, un pacient în vârstă de 60 de ani care suferă de maladia Alzheimer.

Conrad Lang a ajuns într-un stadiu în care în mintea lui mai există doar câteva amintiri îndepărtate din copilărie, însă acestea riscă să dezvăluie un secret teribil al protectorilor săi, o familie bogată de industriaşi elveţieni.

Această poveste "reprezintă o manieră originală de a-i privi pe oamenii bolnavi", a declarat regizorul peliculei, Bruno Chiche, vizibil emoţionat după proiecţia filmului. Personajul Conrad Lang "ajunge la o anumită formă de puritate spirituală, eliberată de orice urmă de resentimente. Deşi îşi pierde amintirile recente, el îşi regăseşte acea memorie, cea mai profundă şi mai esenţială, cea din copilărie", a adăugat regizorul francez.

Actriţa principală din film, Alexandra Maria Lara, a declarat la rândul ei că a trăit "un moment magic" atunci când a filmat alături de Gérard Depardieu.

"E minunat să poţi să îl observi (...) a fost o onoare pentru mine", a declarat în limbra franceză tânăra actriţă germană de origine română. Alexandra Maria Lara a urmat cursurile liceului francez din Berlin.

"Sper că publicul german va aprecia acest film pe care eu îl consider magnific", a adăugat Alexandra Maria Lara, a cărei familie a fost prezentă la proiecţia filmului.

"Publicul german este foarte atent", consideră Gérard Depardieu, care a venit la Berlin şi în februarie 2010, pentru a-şi prezenta filmul "Mammuth" la Berlinală.

Proiecţia filmului "Small World", turnat în primăvară în apropiere de Paris, marchează debutul celei de-a 10-a ediţii a Săptămânii filmului francez la Berlin, care se desfăşoară în perioada 1-8 decembrie.

Alexandra Maria Lara a părăsit România pe când avea cinci ani, emigrând cu familia în Germania. Rolul secretarei lui Hitler în "Căderea/ Der Untergang" (film nominalizat la premiile Oscar) i-a adus celebritatea internaţională. În ultimii ani, Lara s-a întors în România, pentru a filma pentru "Offset", o coproducţie cu un scenariu de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu, şi pentru "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", în regia lui Francis Ford Coppola. De asemenea, ea a fost prezentă la TIFF în 2007, ca invitat special, în festival fiind proiectat şi filmul britanic "Am o slujbă naşpa rău/ I Really Hate My Job", în care Lara joacă alături de Oana Pellea.
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7192
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Alexandra Maria Lara Platareanu Traudl Junge Poze Info

Mesajde Romeo » 05 Dec 2010, 07:50

Alexandra Maria Lara - Wo ist Fred!? - TrailerAlexandra Maria Lara - Wo ist Fred!? - VideoClip


Share This


Înapoi la “Filme”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 1 vizitator

cron