tutorial cum sa scapi de lag

Tutoriale legate de orice.
Avatar utilizator
RazvaNNNeLLL
Bronze Member
Bronze Member
Mesaje: 912
Membru din: 11 Iun 2011, 14:34
Localitate: Buzau
Contact:

tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde RazvaNNNeLLL » 24 Aug 2011, 20:25

Este putin cam complicat dar sunt sigur ca o sa intelegeti
- Pasul 1 - Primul dintre Pasi ar fi ca server-ul sa aiba prioritate
"Realtime"
- Porniti server-ul, apasati CTRL+ALT+DEL, dati la Processes, cautati
hlds.exe in acea lista, dupa ce-l gasiti, dati click dreapta pe el, Set
Priority -> Realtime


- Pasul 2 - Al doilea pas ar fi urmatorul:
- Va duceti in folderul cu hlds.exe(de unde dati drumu la server),
faceti un schorcut la hlds.exe, apoi veti gasi in acelasi folder inca un
fisier de genul "Shortcut to hlds" ; Dati click dreapta pe acesta,
apasati Proprietes iar in primul rand aveti Target, iar acolo aveti ceva de
forma HDD:\location\hlds.exe .
In continuare adaugi : -console -game cstrike -pingboost 3 +sys_ticrate
1000 +heapsize 250000 +maxplayers 20 +map de_nuke. Puteti sa mai
adaugati ce vreti in functie de server, ceva de genu -nomaster, -insecure
etc, astea nu influenteaza lagul.


- Pasul 3 - Al treilea pas ar fi sa puneti un HL Booster.
- Mai intai downloadati de aici sau aici un hl booster. Am ales
versiunea 1.46 deoarece am considerat eu ca este cea mai buna versiune, cea
mai stabila si care ajuta cel mai mult la server; chiar am facut si
cateva teste.
- Instalare : Dupa ce downloadati arhiva, extrageti oriunde pe HDD, de
exemplu pe desktop. Dupa ce ati extras, vezi gasi in folder un fisier
cu numele booster_mm.dll . Faceti un folder unde aveti server-ul in
folderul addons cu numele de booster dupa care puneti acel dll
booster_mm.dll. Mai departe intrati in fisierul plugins.ini care este situat in
\addons\metamod\ si adaugi linia: win32 addons/booster/booster_mm.dll


- Pasul 4 - Pasul 4 se este valabil pentru schimbarea mai rapida a
hartii:
- Intrati in folderul cstrike unde aveti instalat server-ul, si cautati
fisierul custom.hpk . Il stergeti definitiv


- Pasul 5 - Pasul 5 ar fi sa folositi un script pentru rate-uri:


Cod:
alias "dslow" "sv_minrate 2500;sv_maxrate 2500;sv_minupdaterate
5;sv_maxupdaterate 5;echo dead slow"
alias "vslow" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 3500;sv_minupdaterate
13;sv_maxupdaterate 13;echo very slow"
alias "slow" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 5000;sv_minupdaterate
14;sv_maxupdaterate 14;echo slow"
alias "norm" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 7500;sv_minupdaterate
15;sv_maxupdaterate 15;echo normal"
alias "fast" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 9999;sv_minupdaterate
20;sv_maxupdaterate 20;echo fast"
alias "vfast" "sv_minrate 3500;sv_maxrate 20000;sv_minupdaterate
20;sv_maxupdaterate 60;echo LAN fast"

alias "rates" "sv_minrate;sv_maxrate;sv_minupdaterate;sv_maxupdaterate"




Adaugati acest script in fisierul server.cfg din folderul cstrike unde
aveti instalat server-ul.
Folosire : Dupa ce porniti server-ul scrieti in consola ce setare
vreti, in functie de internetul pe care il aveti si in functie de
calculatorul pe care tineti server . De exemplu daca aveti un server pe lan
scrieti in consola vfast sau daca aveti un server pe care sunt jucatori din
aceiasi retea puteti folosi fast sau norm . Puteti accesa acest script
si prin "rcon" in functie de cum variaza lagul pe server. Sa nu aveti
nici o setare despre rate-uri in server.cfg, listenserver.cfg, game.cfg,
settings.cfg, amx.cfg etc.


- Pasul 6 - Pasul 6 se refera la cateva setari pe care trebuie sa le
adaugi la server.
- Aveti urmatoare setari:


Cod:
log off
sv_logbans 0
sv_logecho 0
sv_logfile 0
sv_log_onefile 0
mp_logmessages 0
mp_logdetail 0
sv_unlag 1
sv_maxunlag .1
fps_max 600




Aceste setari le adaugati in server.cfg .


- Pasul 7 - Pasul 7 se refera la cateva setari pe care ar trebuie sa le
folositi in functie de ce tip de internet aveti.


Cod:
// Modem 56k //
rate 5000
sv_rate 5500
sv_cmdrate 40
sv_cmdbackup 2
sv_updaterate 45
mp_resend 2
sv_dlmax 40
mp_decals 50







Cod:
// 128k //
rate 10000
sv_rate 10000
sv_cmdrate 60
sv_cmdbackup 3
mp_updaterate 60
sv_resend 2
sv_dlmax 100
mp_decals 100






Cod:
// 256k //
rate 12000
sv_rate 12000
sv_cmdrate 101
sv_cmdbackup 4
sv_updaterate 101
sv_resend 3
mp_dlmax 256
mp_decals 100







Cod:
// 512k //
rate 15000
sv_rate 15000
sv_cmdrate 80
sv_cmdbackup 4
mp_updaterate 45
sv_resend 3
mp_dlmax 400
mp_decals 100






Cod:
// 1024k //
rate 20000
sv_rate 20000
sv_cmdrate 80
sv_cmdbackup 6
mp_updaterate 80
sv_resend 6
mp_dlmax 800
mp_decals 300






Cod:
// 2048K //
rate 25000
sv_rate 25000
sv_cmdrate 101
sv_cmdbackup 6
sv_updaterate 101
sv_resend 6






Cod:
// DSL High //
rate "12001.000521"
sv_rate "9999"
sv_latency "-21.000521"
sv_updaterate "160"
sv_cmdrate "40"
mp_resend "2"
mp_cmdbackup "2"
sv_dlmax "768"
ex_interp "0.01"
ex_extrapmax "10"






Cod:
// DSL Low //
rate "9001.000521"
sv_rate "9999"
mp_latency "-51.000521"
mp_updaterate "67"
sv_cmdrate "40"
sv_resend "2.5"
mp_cmdbackup "51"
mp_dlmax "512"
ex_interp "0.05"
ex_extrapmax "4"
cl_dlmax 800
mp_decals 300






Cod:
// qDSL //
rate "15001.000521"
cl_rate "9999"
cl_latency "-16.000521"
cl_updaterate "101"
cl_cmdrate "400"
cl_resend "1.5"
cl_cmdbackup "2"
cl_dlmax "1024"
ex_interp "0.01"
ex_extrapmax "10"




Aceste setari le adaugati in server.cfg, dar nu pe toate ! puneti pe
care credeti ca aveti nevoie



- Pasul 8 -
In pasul 8 veti afla despre cateva setari la windows:
- Da-ti Click dreapta pe My Computer, apasati Proprietes, apasati sus
la Advanced, iar in chenarul cu Performance apasati Settings si faceti
ca in imaginea de mai jos:



- Pasul 9 - Despre optimizarea unor procese, dezactivarea celor care
consuma degeaba
- Apasati pe butonul Start, dati la Run... si in chenarul care va
aparea scrieti regedit. apoi apasati pe [+] de la HKEY_LOCAL_MACHINE, apoi
apasati pe [+] de la SYSTEM, mai departe apasati pe [+] de la
CurrentControlSet, apoi apasati pe [+] de la Control, apoi pe [+] de la Session
Manager si apoi apasati pe Memory Management ; In dreapta va aparea o
lista cu cativa registri.
Apasati dublu click pe DisablePagingExecutive si la Value data:
schimbati din 0 in 1
- Ca sa opriti din procesele care merg degeaba faceti urmatoarele:
Apasati pe Start, apoi apasati pe Run.. si scrieti in chenarul care va
aparea msconfig . Dupa ce va aparea o fereastra, dati sus la Services
si dezbifati de nu va trebuie . De asemenea mai apasati sus la Startup
si dezbifati ce credeti ca nu va trebuie

- Pasul 10 -
- Click pe butonul Start, apasati la Run.., apoi scrieti in chenarul
care va aparea gpedit.msc . Mai departe sub Computer Configuration
apasati pe [+] de la Administrative Templates, apoi pe [+] de la Network, mai
departe apasaitipe QoS Packet Scheduler si va aparea o lista in dreapta
unde puteti face cateva setari . Apasati dublu click pe Limit
reservable bandwith, apoi bifati pe Enabled si la Bandwith limit schimbati din
20 % la 0% . Apoi dati Apply si apoi OK


Sursa : http://www.tutorialecstrike.com
/
Ultima oară modificat 24 Aug 2011, 21:37 de către RazvaNNNeLLL, modificat 1 dată în total.
Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.
Brutalitatea naste RESPECT.

Share This



reFLeX^
Utilizator Inregistrat
Utilizator Inregistrat
Mesaje: 6
Membru din: 15 Iul 2010, 17:23
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde reFLeX^ » 24 Aug 2011, 20:48

opreste downloadu la filmele porno si nu o sa mai ai lag.gj
Ultima oară modificat 24 Aug 2011, 20:49 de către reFLeX^, modificat 1 dată în total.
Imagine
Avatar utilizator
Croft
V.I.P.
V.I.P.
Mesaje: 748
Membru din: 08 Oct 2009, 22:44
Localitate: Orasul celor 7 coline

Re: tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde Croft » 24 Aug 2011, 20:48

sper sa nu mai aud pe nimeni cu expresii de genul "ce topic de rahat" si altele asemanatoare. eu personal recunosc ca habar nu am de aceste comenzi in cea mai mare parte a lor si nici nu am sa ma complic vreodata cu asa ceva neavand pretentii de pgl.
in afara de asta, cum spunea si myk, cine mai da un search pe google s-ar putea sa ajunga si pe forumul nostru cautand asa ceva sau ceva din celelalte posturi facute de razvanel.
Imagine

Gandhi: ochi pentru ochi si lumea va deveni oarba
kOZONE-
Silver Member
Silver Member
Mesaje: 1255
Membru din: 22 Noi 2009, 21:06
Localitate: Țara minunilor!

Re: tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde kOZONE- » 24 Aug 2011, 20:52

GJ RazvaneL ;)
Avatar utilizator
FranZ
Diamond Member
Diamond Member
Mesaje: 2293
Membru din: 14 Feb 2011, 11:14
Localitate: Regie

Re: tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde FranZ » 24 Aug 2011, 21:35

sursa tati,nu uita sursa...s-ar putea sa ajunga cineva pe forumul romeonet si sa-ti ceara niste drepturi de autor ... ce te faci?

iti mai dau inca odata
viewtopic.php?f=1&t=3
sper sa-ti faci timp 5 minute sa-l citesti

ON: am folosit si eu comanda din scurtatura cand jucam pe non steam...mi-a modificat scrisul,aparea undeva sus chatul...si a mai modificat niste lucruri...cat despre lag,era ca inainte...dar,poate unora chiar le merge
Malaciuca_Tfs
V.I.P. (donor)
V.I.P. (donor)
Mesaje: 675
Membru din: 07 Noi 2007, 14:50

Re: tutorial cum sa scapi de lag

Mesajde Malaciuca_Tfs » 24 Aug 2011, 23:29

FranZ scrie:sursa tati,nu uita sursa...s-ar putea sa ajunga cineva pe forumul romeonet si sa-ti ceara niste drepturi de autor ... ce te faci?

iti mai dau inca odata
viewtopic.php?f=1&t=3
sper sa-ti faci timp 5 minute sa-l citesti

ON: am folosit si eu comanda din scurtatura cand jucam pe non steam...mi-a modificat scrisul,aparea undeva sus chatul...si a mai modificat niste lucruri...cat despre lag,era ca inainte...dar,poate unora chiar le merge

omg
Nu cred ca se poate discuta aici de copyright, sa fim seriosi totusi.
Chiar interesant ce a spus (desi nu stau sa citesc) dar chiar nu merg toate si la multe iti "modifica" jocul .
Eu de cand joc cs nu am schimbat nimic si imi merge totul perfect, nu am nici calc foarte puternic dar cu toate skinurile si cfg sau mai stiu eu alte prostii care incercati voi bagati in joc nu faceti decat sa ingreunati.
Un calc decent si o conexiune de internet sunt de ajuns.
@ Franz daca ai ceva personal cu razvanel o rezolvi pe mess/steam/unde vreti voi nu aici.
Daca tii neaparat te urmaresc si eu pe tine la orice post si fac pariu pe ce vrei tu ca si tu o sa gresesti.
Nu ii tin partea dar cand greseste il sanctionam (nu cum spuse croft sa il ignoram :P - eu personal nu ignor pe nimeni, daca ma deranjeaza si consider ca a gresit il ard indiferent ca este razvanel sau croft).

Share This


Înapoi la “Tutoriale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori