Campul magnetic si influenta asupra oamenilor

Informatii Istorice Culturale Literare Artistice Stintifice
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Campul magnetic si influenta asupra oamenilor

Mesajde Romeo » 21 Iul 2017, 02:37

Magneţii sunt cunoscuţi omenirii înainte de anul 2400 Î de Ch. când erau cunoscuţi sub formă de pietre preţioase sau vulcanice şi efectul de vindecare era cunoscut doar de către magi, vrăjitori, şamani, care îşi ofereau serviciile, doar regilor, împăraţilor, faraonilor, nu şi maselor largi de oameni.
De aceea, se ştie, încântătoarea regină a Egiptului, Cleopatra, obişnuia să poarte o piatră încrustată în coroană, piatră care avea darul să-i păstreze frumuseţea.

Despre efectul magneţilor se pot întâlni însemnări şi în scrierile lui Homer, Platon, Aristotel, apoi în epoca medievală şi post medievală la autori ca Paracelsus, Galilei, Faraday sau chiar Franz Mesmer.

În 1958 se lucra mult în Japonia asupra magneto-terapiei. Pionier în acest domeniu a fost Kyoshi Nakagava de la Universitatea din Tokyo. El a ajuns la rezultate incredibile în tratamentul bolilor sistemului osos, utilizând magneţi.

Astăzi terapia magnetică este folosită de către toată lumea.

Marele actor Anthony Hopkins sau preşedintele Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton beneficiază de tratamentul cu magneţi, fiind considerat o modalitate complet naturală, spre deosebire de medicamente.

În era explorărilor spaţiale interesul pentru magneto-terapie a crescut spectaculos odată cu primul cosmonaut lansat în spațiul extra-atmosferic.

Imagine

Pe data de 12 aprilie 1961, Iuri Alexeevici Gagarin, cel care avea să devină eroul naţional al Uniunii Sovietice, este lansat cu nava sa „Vostok”, de la Centrul Spaţial Baikonour, în spaţiul extra-atmosferic, el reuşind să efectueze o rotaţie completă în jurul pământului, cu o durată de 108 minute. Mai exact, doar o oră şi 48 de minute!
Un timp relativ scurt, cam cât am merge să facem cumpărături. Dar în ce stare fizică şi psihică se întoarce Iuri Gagarin din această atât de scurtă călătorie? Deşi la timpul respectiv nu s-a vorbit atât de mult despre starea sănătăţii lui, din motive lesne de înțeles, trebuie să spunem că Iuri Gagarin s-a întors din această călătorie de doar o oră şi 48 de minute ca o adevărată ,,cârpă”, cum s-au exprimat colegii săi, martori oculari.
După aterizare, Iuri Gagarin este scos pe braţe din capsula spaţială şi supus imediat unei examinări medicale minuţioase, în urma căreia s-a descoperit un colaps total al sistemului imunitar, o perturbare gravă a funcţiilor unor organe interne vitale și chiar un început de osteoporoză și un blocaj al sistemului locomotor, ceea ce l-a împiedicat să coboare singur din capsula spaţială.
Iuri Gagarin nu era un om obişnuit, era unul dintre cei mai buni piloţi de încercare a Uniunii Sovietice şi care dispunea de o sănătate de fier. El nu ştia ce este starea febrilă sau caria dentară şi totuşi, după o oră şi 48 de minute el se întoarce pe pământ cu majore disfuncţii care l-au dus la un pas de moarte.
Toata lumea ştiinţifică a fost bulversată de acest incident. Nu se puteau explica motivele care au condus la starea dezastruoasă a sănătăţii lui. Pe moment, acestei manifestări necunoscute i s-a spus „boală cosmică”. Neputându-se explica motivul principal, s-a pus totul pe seama imponderabilităţii. Dar se pare că aceste concluzii s-au dovedit eronate.
Savanţii au continuat însă cercetările în condiţii de laborator şi au descoperit, în sfârşit, adevărata cauză : absența câmpului magnetic.
S-a descoperit astfel că magnetismul terestru - câmpul magnetic al pământului - este al patrulea factor vital pentru întreţinerea vieţii, alături de aer, apă şi soare.
Orice organism viu, om, animal sau plantă, nu poate supravieţui fără câmp magnetic natural - cel terestru - sau unul creat artificial.
De atunci s-au montat plăci magnetice pe pereţii interiori ai navetelor spaţiale şi a staţiilor orbitale, iar în costumele spaţiale s-au montat benzi magnetice., care reproduceau câmpul magnetic terestru.

Fondul magnetic de bază al Pământului are în prezent valori cuprinse în medie între 0,2 - 0,5 Gauss / centimetru pătrat spre deosebire de acum aproximativ o sută de ani, când inducţia magnetică era de aprox. 4 Gauss/cm.p.

După cum se poate constata, inducţia magnetică terestră este într-o continuă diminuare, deteriorare, din pricina unor factori naturali cum sunt: luna, soarele, zonele geopatogene, mişcarea cosmosului în general şi din pricina unor factori artificiali, creaţi de era tehnocrată: betonul, fierul, electricitatea.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Share ThisAvatar utilizator
Plugar
Moderator
Moderator
Mesaje: 694
Membru din: 03 Mar 2015, 19:33
Localitate: Iasi
Contact:

Re: Campul magnetic si influenta asupra oamenilor

Mesajde Plugar » 22 Iul 2017, 12:43

Pai daca acest camp magnetic influenteaza atat de mult viata oamenilor si se diminueaza treptat (dupa cum ai mentionat in articol), cred ca acesta ar fi unul dintre motivele - alaturi de industrii, poluare, tehnologii etc - pentru care oamenii, din ziua de azi, se imbolnavesc din ce in ce mai mult si mor la o varsta din ce in ce mai mica.

Acesta este unul din articolele pe care le citesti din placere si din care dobandesti o cantitate de cunostinte.
¯\_(ツ)_/¯

Share This


Înapoi la “Informaţii generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator