Banda magnetica terapeutica

Informatii Istorice Culturale Literare Artistice Stintifice
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Banda magnetica terapeutica

Mesajde Romeo » 01 Aug 2017, 15:35

Banda magnetică are în compoziţia sa elemente chimice rare, modul de producere fiind secret industrial.
Câteva din aceste elemente le cunoaştem totuşi: samariu, itriu, ceriu, lantan şi alte elemente rare, care nu se găsesc libere în natură, ci sunt obţinute în laborator.
Aceste elemente conferă benzii o intensitate de 1000 Oe (oersteţi) dar ceea ce reprezintă calitatea supremă a acestor benzi este faptul că intensitatea lor magnetică, implicit proprietăţile lor se păstrează intacte o perioadă îndelungată de timp.
Ele au fost testate în laborator, dovedindu-se rezistenţa lor îndelungată, dar exploatate raţional: expunerea acestor benzi la temperaturi mai mari de 45 de grade fac să-şi piardă proprietăţile, iar la temperaturi mai mici de 0 grade făcându-le să devină casante.
Acesta este motivul pentru care aceste benzi magnetice nu au fost montate în hainele noastre, aşa cum le poartă cosmonauţii, pentru că hainele noastre se spală, se calcă şi atunci s-ar deteriora într-un timp mult prea scurt.
Astfel s-a luat decizia, ca aceste benzi să fie montate într-o saltea concepută special.
Benzile sunt polarizate axial, adică pe o parte avem nordul şi pe cealaltă, sudul.
Imagine
Între polii aceleași benzi și a celorlalte benzi, se realizează un câmp magnetic autonom, asemănător cu cel terestru, cu o înălțime și profunzime de aproximativ 25-30 cm.
Acest efect poate fi ușor verificat cu o busolă obișnuită.
Salteaua magnetica, respectiv perna magnetica și centura magnetica sau brâul magnetic – au suprafața de contact confecționată din lână, rasa Merinos.
Lâna a fost folosită în acest scop medical datorită proprietăţii sale termo-reglabile! Lâna are proprietatea de a păstra temperatura unui organism viu în limite normale.
În trecut, când nu existau incubatoare în maternităţi, copiii erau protejaţi în scutece de lână, în pături de lână sau în mâneca cojocului!...
Chiar şi ciobanii obişnuiesc să poarte și astăzi, cojoace de lână atât iarna cât şi vara!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Share ThisShare This


Înapoi la “Informaţii generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator