Pagina 1 din 1

Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 20:55
de Plugar
Am o problema cu unitatea, o deschid insa imi afiseaza atat pe monitor cat si pe plasma doar "No signal".
Am schimbat cablul vga, am incercat si cablu hdmi, am incercat cablul vga si la placa video integrata insa acelasi lucru se intampla. De ce nu-mi afiseaza nimic, e cumva placa de baza defecta? Totusi coolerul, atat de la procesor cat si de la placa video, functioneaza. Ce ar putea sa aiba?
Multumesc!

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 21:20
de |LE|Krav
Am avut aceeasi problema acum mult timp...s-a ars placa de baza. Poate la tine este altceva, sa vedem si alte pareri

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 21:43
de Romeo
1. Scoate placa video dedicata si incearca sa-l porneste cu placa video integrata;
2. Un reset de bios, din jumper;
3. Scoate prin rotație plăcuțele de memorie ram;
4. Încearcă să-l pornești cu altă sursă.

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 21:52
de Plugar
Romeo scrie:1. Scoate placa video dedicata si incearca sa-l porneste cu placa video integrata;
2. Un reset de bios, din jumper;
3. Scoate prin rotație plăcuțele de memorie ram;
4. Încearcă să-l pornești cu altă sursă.


Primul pas l-am acut si in zadar, biosul nu pot sa-l accesez fiindca nu-mi arata absolut nimic, nici imaginea de start cu asus etc. Placutele de ram nu vad ce scop ar avea sa le scot. Momentan nu am acces la o alta sursa insa banuiesc ca ori e defecta placa de baza,insa e ciudat ca functioneaza coolerul, deci nu are cum sa fie arsa, ci poate sa prezinte un alt defect. Dar ma gandesc si la faptul ca sursa ar fi de vina, daca nu transfera suficient curent celorlalte componente clar nu va functiona.

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 22:15
de Romeo
1. Faci reset de bios din jumperul de pe placa de baza (1-2 normal, 2-3 reset);
2. Este posibil să fie și de la o plăcuță de memorie ram, deci încearcă să le scoți prin rotație;
3. Nu contează dacă pornesc ventilatoarele și coolerul de pe procesor, sursa electrică poate nu mai scoate corespunzător pe toate tipurile de voltaj.

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 22:31
de bodyspeed
Aceeasi problema si eu...placa de baza arsa din pacate :(
RAM-ul piuile daca ai difuzor din ala micutz, intern, si ai probleme cu vreo una din placute.

Re: Unitate calculator fara semnal

Scris: 16 Iun 2018, 22:57
de Romeo
Nu-ti piuie mereu daca exista problema cu memoria ram.