Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Romania

Ai ratat buletinul de ştiri? Nu este nici o problemă, găseşti aceleaşi informaţii şi aici.
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7195
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Romania

Mesajde Romeo » 01 Dec 2010, 10:10

Parada Militara de Ziua Nationala a României 1 Decembrie 1918 organizată pe 1 Decembrie 2010. - Imagini, Poze, Fotografii, Video, Ştiri

Imagine

Comunicat de presă Ministerul Apărării Naţionale:

Aproximativ 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Imagine

Tot în Bucureşti vor avea loc, în aceeaşi zi, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 8.00) şi Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 9.00). Începând cu ora 17.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional - B-dul. Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timişoara.

Militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi solemnităţi de retragere cu torţe.

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.


Ştiri Parada Militară 2010 din alte surse:

Peste 1.500 de militari, 380 de politisti si jandarmi, arme si tancuri, elicoptere si tehnica de lupta NATO. Toate acestea vor defila pe Bulevardul Kiseleff, pe 1 decembrie.

Parada militara de Ziua Nationala va fi comandata de generalul de brigada Nicolae Ciuca, comandantul Brigazii 282 Mecanizata "Unirea Principatelor", unul din cei mai tineri generali ai Armatei Romaniei.

IN prima parte vor survola zona Arcului de Triumf din Bucuresti elicoptere IAR-330 Puma SOCAT de la Flotila 90 Transport Aerian (Otopeni), Flotila 71 Aeriana (Campia Turzii) si de la Flotila 95 Aeriana (Bacau).

Avionul de transport scurt mediu-curier C27 J SPARTAN urmeaza sa participe pentru prima data la parada dedicata Zilei Nationale si va fi insotit de doua avioane IAR-99 SOIM.

De asemenea, sunt programate sa decoleze un avion C-130 Hercules, un avion IAR-99 SOIM, ultimul elicopter care survoleaza Piata Arcului de Triumf urmand sa fie IAR PUMA NAVAL, care face parte din Grupul de Elicoptere al Fortelor Navale.

Nu lipsesc de la defilare autovehiculule HUMVEE M-1165, URO VAMTAC, transportorul de trupe Piranha III C, masina de lupta a infanteriei 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 "Zimbrul", tancul TR 85 M1 "Bizonul", sistemul de artilerie LAROM, complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm "OERLIKON", complexul antiaerian autopropulsat "GHEPARD", autostatiile radio Harris/Chevrolet, sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK, Instalatia Mobila de Lansare (IML), ambarcatiuni RHIB.

Pe langa militari, vor fi prezenti si jandarmi si politisti, pentru prima oara fiind expusa tehnica militara de care dispune Politia de Frontiera.

Vor fi noua echipaje moto de politie, 16 autospeciale si autolaboratoare, 17 autospeciale de transport si trei echipaje moto folosite de jandarmi, trei ATV-uri, 13 autospeciale si doua ambarcatiuni apartinand politistilor de frontiera, precum si 12 autospeciale si doua barci pneumatice folosite de pompierii militari in misiunile specifice (descarcerare, stingere incendii, interventie la inaltime si la accidente colective).

Detasamentul Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, precum si Muzica Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" vor lua de asemenea parte la parada.

Traficul rutier va fi restrictionat in zona centrala a Capitalei la 1 Decembrie, cand va avea loc Parada cu ocazia Zilei Nationale, iar 13 linii RATB vor functiona pe trasee modificate.

Tot in Bucuresti vor avea loc, in aceeasi zi, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 8.00) si Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 9.00).

De la ora 17.00, militari din Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar National - B-dul. Regina Elisabeta - Piata Operei – Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timisoara.

De asemenea, militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

sursa ştirileprotv.ro

Militarii şi tehnica militară aparţinând structurilor din sistemul naţional de apărare şi siguranţă publică sunt aşteptaţi să defileze pe sub Arcul de Triumf începând cu ora 11.00, informează MApN.

Comandantul paradei de 1 Decembrie va fi generalul de brigadă Nicolae Ciucă, comandantul Brigăzii 282 Mecanizată "Unirea Principatelor", unul din cei mai tineri generali ai Armatei României. Generalul Ciucă a fost prezent în toate misiunile externe în care Armata a participat cu trupe, respectiv în teatrele de operaţii din Angola, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak.

Spectatorii care vor veni miercuri în Piaţa Arcului de Triumf vor avea ocazia să admire militari din toate cele trei categorii de forţe ale Armatei, respectiv din Forţele Terestre, Navale şi Aeriene.

Pe sub Arcul de Triumf vor trece şi studenţii Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi elevii Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir".

Unul dintre punctele de atracţie ale paradei de 1 Decembrie va fi şi prezentarea tehnicii de care dispune, în prezent, Armata. Astfel, spectacolul aerian va fi asigurat de aeronavele şi elicopterele MApN, zona Arcului de Triumf urmând să fie survolată de elicoptere IAR 330 Puma Socat de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, Flotila 71 din Câmpia Turzii şi de la Flotila 95 din Bacău, aeronava C-27 Spartan, avionul de transport C-130 Hercules, avionul IAR-99 Şoim şi elicopterul IAR Puma Naval. Pentru prima dată, în ultimii ani, în zonă nu îşi vor mai face apariţia avioanele MIG-21 LanceR, acestea fiind oprite la sol după tragedia de la începutul lunii noiembrie de la Câmpia Turzii, când doi piloţi români şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic.

De asemenea, pe sub Arcul de Triumf vor trece maşinile de luptă Humvee M-1113, autovehiculele blindate URO Vamtac, transportorul de trupe Piranha III C, maşina de luptă a infanteriei 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 "Zimbrul", tancul TR 85 M1 "Bizonul", sistemul de artilerie LAROM, complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm "OERLIKON", complexul antiaerian autopropulsat "Ghepard", autostaţiile radio HARRIS, sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK sau ambarcaţiunile RHIB.

În pas de defilare vor trece şi peste 380 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), organizaţi în trei subunităţi de jandarmi şi pompieri şi câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.

Din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI) vor participa la paradă 59 de ofiţeri şi subofiţeri, care vor fi însoţiţi de autospeciale de intervenţie pentru executarea misiunilor de luptă. Serviciul de Protecţie şi Pază va fi reprezentat de ofiţeri specializaţi în protecţia demnitarilor, luptători care asigură protecţia înalţilor demnitari ONU în teatrele de operaţii din Sudan şi Afganistan, dar şi motociclişti care asigură escorta coloanelor oficiale.

Parada se va încheia cu defilarea detaşamentul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", în timp ce fondul sonor va fi asigurat de muzica reprezentativă a Ministerului Apărării.

Tot în Bucureşti vor avea loc, de 1 Decembrie, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 8.00) şi Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 9.00). Începând cu ora 17.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional - B-dul. Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timişoara

sursa realitatea.net

Trafic restrictionat de Ziua Nationala a Romaniei pe 1 Decembrie 2010

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei avertizează şoferii care vor să tranziteze zona în care va avea loc parada de Ziua Naţională a României că Şoseaua Kiseleff, Piaţa Arcului de Triumf, dar şi străzile adiacente vor fi închise traficului de 1 Decembrie.

Imagine

Astfel, circulaţia maşinilor în zona adiacentă Arcului de Triumf se va face, miercuri, după următorul program: între orele 5.00 - 14.00, va fi restricţionată circulaţia pe axul central al Şoselei P. Kiseleff şi banda I de circulaţie, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcului de Triumf, iar între orele 9.00 - 14.00 va fi închisă total circulaţia pe Şoseaza Kiseleff şi pe străzile adiacente, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe Strada Alexandru Constantinescu, între Piaţa Arcului de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Buleverdul Alexandru Averescu, între Piaţa Arcului de Triumf şi Bulevardul Mărăşti şi pe Bulevardul Constantin Prezan, între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle. Totodată, va fi restricţionat temporar traficul rutier pe Bulevardul Mărăşti şi Strada Ion Mincu.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă următoarele rutele ocolitoare: Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal - Bd. Mărăşti - Str. Alexandru Constantinescu - Piaţa Domenii - Bd. Ion Mihalache, Şoseaua Bucureşti-Ploiesti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal - Bd. Mărăşti - Bd. Alexandru Averescu - Str. Turda - Podul Grant, Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Bd. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării - DN1 sau Şoseaua Stefan cel Mare - Strada Barbu Vacărescu - Bulevardul Aerogarii - DN1.

Totodată, miercuri se interzic opririle sau staţionările în alveolele situate pe Şoseaua Kiseleff din dreptul Monumentului Infanteristului.

sursa realitatea.net

Share ThisJokerasH
Member
Member
Mesaje: 465
Membru din: 21 Sep 2009, 22:57
Localitate: Spain
Contact:

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde JokerasH » 01 Dec 2010, 10:26

Foarte Frumos! :)

La noi ploua .
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7195
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde Romeo » 01 Dec 2010, 12:10

Poze - Imagini - Fotografii - Parada Militara 2010 - Ziua Nationala a Romaniei

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Perfect Style
Bronze Member
Bronze Member
Mesaje: 507
Membru din: 30 Mar 2009, 23:53

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde Perfect Style » 01 Dec 2010, 15:13

Foarte frumoase imaginiile :X:X\

La mult ani Romania !
Avatar utilizator
mykutz
Administrator
Administrator
Mesaje: 9336
Membru din: 22 Iul 2007, 06:12
Localitate: Bucuresthi
Contact:

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde mykutz » 01 Dec 2010, 15:22

interesante poze

pacat de frigul de afaraaaaaaaa
Imagine
Scandura
Member
Member
Mesaje: 218
Membru din: 26 Mai 2007, 12:15

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde Scandura » 01 Dec 2010, 15:31

Foarte frumos , am fost acolo , daca va uitati cu atentie veti observa ca mi se vede capul iesind dintr-un tanc acolo.
Imagine
Dont let your victories go to your head , or your failures go to your heart.
Avatar utilizator
mykutz
Administrator
Administrator
Mesaje: 9336
Membru din: 22 Iul 2007, 06:12
Localitate: Bucuresthi
Contact:

Re: Parada Militara 2010 Ziua Nationala 1 Decembrie 1918 Rom

Mesajde mykutz » 01 Dec 2010, 18:04

ce gafa au facut ...

in locul presedintelui romaniei care se afla intr-o vizita oficiala in alta tara , onorul l-a facut emil boc , desi in mod normal trebuia ca onorul militar ( salutul mai exact ) sa fie zis de catre presedintele senatului...

trist
Imagine

Share This


Înapoi la “Ştiri & Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori