Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Cumpara produse romanesti daca doresti o tara prospera. Desteapta-te romane!
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde Romeo » 10 Mar 2016, 15:53

Fabrica integral romaneasca de produse lactate - se doreste înfințarea Brădet Românesc S.A. conform unui comunicat pe Facebook Lactate Bradet:
ESTE oficial, Institutul Cantacuzino a publicat rezultatul final Branza noastra nu este cauza imbolnavirilor celor mici. Este cea mai buna veste pe care am primit-o de la nastere. A sosit momentul sa pornim la treaba. Dupa cateva zile in care am cunoscut numai oameni cu totul si cu totul deosebiti, incercand sa aflu mai multe puncte de vedere, acum sunt gata sa va prezint concluzia. Sper ca alegerea mea sa fie pe placul celor mai multi si sa fie solutia perfecta.
Am ales sa lucram cu o echipa de oameni speciali, care au cunoscut in viata, atat succesul cat si suferinta adevarata. Eu sunt foarte hotarat sa nu renunt, datorita voua!
Vreau sa conduc acest proiect care sa arate tuturor ca romanii pot sa faca un produs romanesc adevarat.
Până acum mi-am respectat mereu furnizorii și clienții. Am plătit mereu prețul CEL MAI BUN pentru laptele achiziționat de la fermieri si microfermieri, am oferit clienților produse de CALITATE, la un preț convenabil. Am reinvestit, în fiecare an, profitul obținut, pentru a putea face față competiției cu companiile străine. Oricât de greu a fost, nu m-am lăsat doborât niciodată.
Am muncit 15 ani, timp in care am crescut putin cate putin. Am fost convins ca pot sa fac ceva pentru comunitatea in care m-am format ca om. Am crezut ca pot sa pun cate o caramida la reconstructia acestei frumoase tari in care am fost privilegiat de Dumnezeu sa traiesc, fiind convins ca daca fiecare dintre noi am face acest lucru ne va fi bine atat noua cat si semenilor nostri. Am crezut intotdeauna in oameni si in omenia lor, cu toate ca de-a lungul vietii am fost de multe ori lovit prin spate, probabil ca multi dintre Dumneavoastra, dar intotdeauna mi-am lins singur rana si am lasat dreptatea sa vina singura. Asa cum in anul 2008, un incediu nemilos mi-a distrus tot, si acum, am puterea sa o iau de la capat, ca impreuna sa realizam ceva de vis.
Astazi punem prima caramida la constructia companiei Bradet Romanesc S.A. Incepem sa strangem capitalul social. A SOSIT MOMENTUL sa vedem cat de PUTERNICI suntem in fata celor care vor sa ingroape tot ce este produs AUTENTIC ROMANESC. Dupa strangerea capitalului, pe durata a 60 de zile, infiintam societatea pe actiuni si in functie de banii subscrisi decidem: fie construim o fabrica noua, fie extindem fabrica actuala. Daca reusim sa construim o fabrica noua, actuala fabrica va intra in circuitul agro-turistic. Suntem amplasati intr-o zona de vis, o zona de maxima relaxare la care toti actionarii vor avea acces gratuit dupa o regula stabilita impreuna.
Modalitatea de subscriere este simpla si total transparenta fiind asigurata de platforma sprijina.ro.
Asadar, incepem. Cu Dumnezeu inainte!

Marius Badea


Brădet S.A. sau Lactate Brădet S.A. ar fi mai indicat. Deoarece ar putea apărea o compania străină Brădet Bulgăresc S.A. fără nici o problemă.... Iar Românesc este destul de clar... că doar este din România fabrica. Trebuie să protejăm marca BRĂDET în primul rând.... o marca a produsului romanesc de calitate. Mi se pare mai constructiv si profitabil să se păstreze mica fabrică deja existentă și asa am înteles că este nouă și modernă ca să ruleze productia fără întrerupere în continuare. Iar în acest timp să construim o fabrică nouă, mare și modernă. Plus că vor fi locuri de muncă în două fabrici. Eventual pe lângă capitalul care se strânge în 60 de zile ne vom putea atrage și niște fonduri europene bine meritate. Și să lăsăm și să stimulăm localnicii la dezvoltarea agro-turismului.
De cand am facut fabrica am investit masiv, am incercat sa facem o fabrica moderna, avem una dintre cele mai frumoase fabrici si puse la punct si toate controalele au demonstrat ca ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultima generatie, sunt pornite in prezenta mea. Implicarea mea si a familiei mele a fost maxima in aceasta fabrica. Am facut-o la Bradet pentru ca acolo am copilarit. Marius Badea 1 Martie 2016

Image

Fraților, cu ce ne SPRIJINĂ această platformă? Aveți un contract în care acest site vine cu un sprijin GRATUIT pentru acest PROIECT NAȚIONAL? Și dacă vorbim despre transparență dorim să vedem acest contract scanat. Pentru că dacă citiți termenii de pe acest site veți observa că 9% din sumă este comisionul acestui site, mi se pare enorm, iar dacă se adună 1,86% taxa plată cu cardul se ajunge la aproape 11%. Deci, ce facem?! Facem treabă cu adevărat?! Și majoritatea tot pomenesc despre despăgubiri de imagine, este destul de clar, dar mai realistă ar fi o susținere compensatorie din partea statului cu niște reduceri de taxe pentru primul an măcar. Dar să vedem TRANSPARENȚĂ și INFORMARE! Vrem să ne asigurați ÎNCREDERE ca să investim în acest proiect. Să vedem actul constitutiv al societății pe acțiuni spre exemplu, să vedem că se menționeză că au drept de participare doar persoanele cu cetățenie română, că laptele urmează să fie procurat doar de la ferme românești, etc. Vă pot ajuta cu un site unde să punem la dispoziție în mod public toată documentația.
În rest să cumpărăm produsele românești iar cei care au posibilitatea sunt invitați să investească în acest proiect de interes național.

SC SPRIJINA.RO SRL pentru proiectele lansate prin platforma Sprijina.ro isi pastreaza un comision de 5% in situatia in care respectivul proiect isi atinge obiectivul propus iar in situatia in care realizarile sunt sub obiectivul stabilit initial, comisionul va fi de 9%. In ambele cazuri la aceste comisioane se vor mai aplica si taxele bancare care sunt pentru platile cu cardul comisionul este de 1,86% iar pentru platile efectuate prin transfer bancar (ordin de plata) comisionul este unul fix de 1,20 lei pentru fiecare tranzactie incasata indiferent de suma tranzactionata.


Cât ați oferit dumneavoastră fermierilor pentru litrul de lapte? Și aștept mai multă transparență cu privire la planul de afaceri. Încă nu am primit un răspuns cu privire la statutul comisionului perceput de site-ul Sprijina.Ro (am citit că este de 9% și mi se pare enorm, plus 2% comision la plata cu cardul... deci 11% din sumă se pierde doar pe intermedieri, ok se mai reduc taxele de transfer alegând ordinul de plata dar totusi cei 9% pentru sprijina cu ce ne sprijina?!). Vrem transparență și informații ca să ne oferiți încredere să investim.

La inchiderea fabricii ofeream 1,4 lei/ litru. Comisionul este mult mai mic, practic acesta este unul din avantajele oferite noua de sprijina.ro iar in caz de retur a banilor nu se opreste comision. Am incredere in Sprijina.ro prin prizma oamenilor cu care am discutat.
Raspuns @ Facebook Lactate Bradet

Care este valoarea nominală a acțiunii, cand a fost listata la bursa (daca a fost) care este pachetul total al acțiunilor. Pachetul total al acțiunilor depășește valoarea activelor. Care sunt creanțele societății la data de azi, creditori, rețineri la sursa, împrumuturi datorate acționarilor. Dle Badea, cand vreți sa revigorati o afacere nu o faceți pompieristic si cu ajutorul fb. O faceți profesionist, ca tot va doriți ca fabrica Dvs sa devină promotor de brand românesc
Replica @ Facebook Stefan Mouse

Multumesc pentru răspuns, totuși am dori cifre exacte. Sunt cu totul de acord cu cerințele antevorbitorilor cu o singura observatie - ba ne putem ajuta de facebook - aici puteți furniza toate datele în mod public, ca cei care vă apreciază să prindă curaj să şi investească în afacerea dumneavoastră. Noi avem încredere în potențialul domeniului de activitate dar avem nevoie de date privind planul dumneavoastră de afaceri. Deja au trecut aproape 20 de zile din cele 60 în care se strânge capitalul și ați strâns abia 1% din suma propusă (sumă propusă care ar fi echivalentul actualei cifre de afaceri din câte observ eu) cu toate că societatea se poate dezvolta indiferent de suma de start, trebuie să lucrați la capitolul informare și încredere. Aveți o fabrică recent modernizată care poate fi extinsă cu ușurință... uitați de aberația cu transformarea în agro-turism pentru că vreți o fabrică nouă dacă se strâng bani... dar nu mai bine construim din ce în ce mai multe fabrici, eventual și în zone defavorizate din țară dar în orice caz să nu distrugem ce există!? Aveți aproximativ 24 000 aprecieri pe pagina de facebook, 74 000 de vizualizări pe platforma sprijina.ro unde se strânge capitalul social și doar 179 contribuabili care au atins 1% din suma propusă! Domnule Badea vrem să ne demonstraţi că sunteţi un bun manager al acestui proiect de interes naţional, vrem informare exactă şi transparenţă!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

Share ThisVarulTanchist
Utilizator Inregistrat
Utilizator Inregistrat
Mesaje: 2
Membru din: 03 Oct 2012, 20:04

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde VarulTanchist » 11 Mar 2016, 22:34

Sa vedem cine se inghesuie la cumparat actiuni! Succes!
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde Romeo » 11 Mar 2016, 22:49

Patronul firmei Lactate Brădet, Marius Badea, invitat la Starea Nației de către Dragost Patraru care a promis reclama in valoare de 50000 Euro pentru produsele Bradet.


VarulTanchist scrie:Sa vedem cine se inghesuie la cumparat actiuni! Succes!


In primele doua zile s-au strans 43 103 de LEI (aproape 10 000 Euro) de la 94 de persoane.
Avatar utilizator
mykutz
Administrator
Administrator
Mesaje: 9338
Membru din: 22 Iul 2007, 06:12
Localitate: Bucuresthi
Contact:

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde mykutz » 12 Mar 2016, 00:41

Asa da

Incet incet se misca treburile si la noi.
Imagine
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde Romeo » 21 Mar 2016, 15:34

Premierul Dacian Ciolos a declarat, Luni 21 Ianuarie 2016, ca alerta emisa la nivel european cu privire la produsele romanesti din lapte de oaie a fost gresita si ca a cerut clarificari in acest sens. Aștept comunicatul integral.Fermieri români, șocați de ce au văzut în fermele din Alpi: Produc iaurt „bio” cu chimicale și îl vând în școli! De ce lactatele românești nu sunt dorite pe piața europeană
Patria laptelui, așa cum o știam noi, Austria le-a lăsat un gust amar micilor fermieri crescători de vaci de lapte din România.

Fermieri care fac singuri tratamentele vacilor, controale de trei ori pe an, pășuni fertilizate cu bălegar de 4-5 ori pe an și taxă pentru un fond de promovare a produselor locale – sunt lucrurile observate de un grup de fermieri români ce a vizitat zilele trecut mici exploatații de bovine din Austria.

Cei 21 de producători, membri ai Asociației Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România, au revenit în țară lămuriți pe deplin de ce lactatele românești nu sunt dorite pe piața europeană: ar demonstra ce înseamnă brânza făcută cu lapte de vacă scoasă la pășune și, implicit, ar da peste cap afacerile străinilor care acum păcălesc consumatorii cu fel și fel de arome menite să mascheze calitatea slabă a laptelui, culmea, produs în Alpi.

”Luna trecută am propus membrilor noștri dacă vor să facă un schimb de experiență cu fermierii din Austria pe ceea ce înseamnă produsul de fermă sau mai precis pe lanțul scurt. Am reușit să ne adunăm 21 de fermieri și am hotărât să plecăm în martie, pentru că este o lună mai lejeră pentru noi, că nu începem lucrările de primăvară. Prima oprire a fost la Camera Agricolă a Austriei, unde ne-a fost prezentat specificul agriculturii austriece. De departe cea mai interesantă experiență pentru fermieri a fost atunci când am mers să vizităm trei ferme de familie: una specializată pe obținere de lapte și iaurt ce ajungea în școli, una pe obținerea de brânzeturi maturate și o fermă de creștere a oilor de lapte și procesarea laptelui în iaurt și rulouri de brânză cremoasă”, a declarat, pentru agrointel.ro, Cristian Lungu, președintele Asociației Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

Hrana animalelor, compusă din iarbă și concentrate

”Comparativ cu fermele noastre au foarte puțin pământ și baza furajeră o asigură puțin cu exagerări în administrarea gunoiul de grajd. Cel mai probabil conținutul de azot în lapte este destul de mare. Administrând o cantitate mare de gunoi de grajd pe pajiștile care sunt cosite apare si excesul de azot în lapte, ce poate fi văzut doar în analizele de lapte. La ei bălegarul de grajd constituie îngrășământul de bază, coroborat cu acțiunea de supraînsămânțare, obțindu-se astfel producții foarte bune la hectarul de iarbă. Acolo hrana principală a vacilor de lapte este constituită din iarbă și concentrate, spun ei 2 kilograme pe cap de animal, destul de puțin din punctul meu de vedere, având în vedere că animalele stau închise 12 luni pe an. Nu ni s-a spus deloc dacă folosesc premixuri, dar eu sunt sigur că în concentrate au și ceva premixuri, pentru că animalului care stă în stabulație 12 luni, cu o perioadă scurtă de păscut, îi trebuie foarte multe vitamine și minerale, or animalele arătau foarte bine în grajd”, a mai spus fermierul ilfovean.

Lapte și iaurt pentru copii – "bio" cu arome artificiale

Prima fermă pe care ”automatiștii” din România au vizitat-o a fost cea a familiei Strobl din localitatea Mondsee, din landul Salzburg. Aici se produc lapte și iaurt pentru hrana școlarilor și preșcolarilor. Zilnic, în cadrul liniei de procesare, se ambalează peste 2.000 de pahare de lapte și iaurt bio.

”Nu sunt convins, dar nu cred că se admite la nivel de Uniune Europeană produs bio cu arome, tocmai pentru că la baza producerii aromelor stă un produs chimic. Ni s-a dat spre degustare un iaurt cu căpșuni care avea câteva fructe, dar aroma de vanilie era pur și simplu o aromă, nicidecum un baton de vanilie. Iaurtul pe care l-am degustat era chiar mai slab calitativ decât un iaurt produs în România de o mare firmă procesatoare. Am rămas surprinși că austriecii dau copiilor alimente pe care nu ar trebui să le mănânce nici adulții. Fermierii noștri i-au oferit austriacului un pahar de iaurt și o sana românească, iar în momentul în care a gustat iaurtul românesc cuvintele i-au rămas în gât austriacului, dar a încercat să-și mascheze încântarea schițând un zâmbet scurt, fără să facă vreo remarcă la adresa produsului românesc”, povestește fermierul român.

O altă fermă vizitată de crescătorii români a fost cea a austriacului Eisl, care a ocupat funcția de ministru al Agriculturii pentru landul Salzburg timp de 16 ani. Fermieri români au remarcat faptul că în decursul celor 16 de ani de mandat, fermierul austriac a reușit să agonisească o adevărată avere acolo.

”Fermierul acesta avea 130 de oi din rasă germană specializate pe producția de lapte. În interiorul adăpostului era amplasată și sala de muls. Putem să recunoaștem că standardul de viață al oilor era foarte ridicat, la fel și standardul de viață al fermierului. Este greu de crezut că acest standard de viață ridicat era obținut de pe urma celor 130 de oi, chiar dacă laptele obținut era procesat și transformat în produse de înaltă calitate, adresate consumatorilor cu venituri mari. Am degustat și aceste produse și am rămas dezgustat de calitatea pe care o tot lăuda. Se pare că o parte din colegii noștri care au degustat produsele din fermele austriece au avut ceva probleme de sănătate, semn că așa zisele produse bio au și altceva în ele”, a ținut să precizeze fermierul Cristian Lungu.
sursa activenews.ro
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde Romeo » 31 Mar 2016, 17:51

Istoric societate comerciala BRADET SRL
Societatea comerciala BRADET S.R.L, are capital integral privat romanesc si a fost infiintata in anul 2001

Obiectul de activitate al societatii il constituie colectarea, transportul, prelucrarea, depozitarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate.

Situata in inima muntilor Fagaras, S.C. BRADET S.R.L. este continuatoarea unei traditii vechi de mai bine de o jumatate de secol. Trebuie mentionat ca localitatea Bradet este cea care da numele cascavalului foarte cunoscut si apreciat pe piata sub acest nume. Pentru continuarea traditiei produsului respectiv unitatea are in productie acest sortiment, detinand si atestat de produs traditional. Avand la indemana trei elemente naturale deosebite specifice zonei, apa cristalina, aerul pur si iarba hranitoare, specialistilor nostri le este mult mai usor sa indeplineasca misiunea de credinta a firmei noastre in satisfacerea unor nevoi de baza ale consumatorilor : necesarul zilnic de proteine continute in produsele lactate.

In anul 2001 a fost cumparata locatia actualei fabrici unde se producea renumitul cascaval „BRADET”.

Cand spui BRADET nu poti sa te gandeste decat la o zona de munte, o zona de munte plina de verdeata, la suierul izvoarelor cu apa rece precum gheata ce-si face agale loc printre munti, razele soarelui ce mangaie aceasta frumusete adorabila a naturii, o liniste care nu se gaseste decat aici: la BRADET . Este o imagine reala dar rupta dintr-un vis, o imagine pe care daca ai ocazia sa o privesti te incarca de energie si te marcheaza pentru totdeauna. Acesta este BRADET, un sat pe harta Romaniei, un sat batran situat in Muntii Fagaras cu atestare documetara din 14 mai 1503, un sat in care am gasit puterea si increderea in noi si in oamenii locului de a duce traditia zonei de sute de ani in prelucrarea laptelui. Am copilarit, am crescut in acest peisaj unic al naturii, am beneficiat de linistea acestor zone si m-am simtit obligat sa fac ceva pentru aceasta zona care m-a format ca om. Asa a luat nastere noua FABRICA DE LACTATE BRADET.

In anul 2003 a inceput reconstructia fabricii conform autorizatiei nr. 9323 din 01.10.2002 pentru executarea lucrarilor de modernizare si extindere, noua fabrica fiind reconstruita in totalitate, de la temelie.

In anul 2005 s-a reusit finalizarea lucrarilor, fabrica fiind proiectata sa prelucreze 1000l/h.

Primele produse au aparut in luna iunie a aceluiasi an, produse ce s-au bucurat de un real succes imediat de la lansare.

Investitiile au existat in permanenta, fabrica modernizandu-se de la luna la luna atat prin crearea unor noi spatii de procesare si depozitare, cat si prin extinderea capacitatii de procesare.

In 2006, 2007, 2008 societatea a ajuns sa proceseze circa 7.000 l/zi.

In data de 3 octombrie 2008 a avut loc un incendiu in urma caruia fabrica a suferit distrugeri majore.

Pentru a nu intrerupe si nu a pierde piata de vanzari castigata in acesti ani, societatea noastra a incheiat un contract cu o alta societate unde a delegat o parte din personal si a produs sub sigla „ BRADET” toata gama de produse pana la finalizarea lucrarilor de refacere a fabricii.

Chiar daca in urma incendiului au fost distruse atat fabrica cat si depozitele cu produsele finite, societatea noastra nu a lipsit de pe piata decat o zi, intelegand foarte bine ce inseamna mentinerea acesteia.

Fabrica a fost repusa in functiune in 4 luni.

Incepand din luna februarie 2009, activitatea de productie se desfasoara din nou la sediul nostru.Pentru a se ridica si mentine la standardele de calitate europene, S.C. BRADET S.R.L. investeste si modernizeaza permanent, un exemplu elocvent fiind proiectul sustinut de AGENTIA DE PLATI PENTRU DEZVOLTARE RURALA SI PESCUIT 3 SUD MUNTENIA, care a acordat o finantare nerambursabila in suma de 1.420.909 euro, reprezentand 50% din valoarea proiectului. Valoarea totala a investitiilor ce s-au facut in ultimi 3 ani a fost de 3.500.000 euro.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu materie prima, trebuie mentionat faptul ca S.C. BRADET SRL se bazeaza pe aprovizionarea cu lapte numai de la ferme autorizate. In perspectiva dezvoltarii capacitatii de productie a unitatii, se poate considera ca asigurarea materiei prime pentru capacitatea proiectata de 20000 l /zi poate fi facuta in continuare din judetul Arges si din judetele limitrofe. Astazi dupa toate modernizarile fabrica lucreaza la o capacitate de 50% avand deschiderea si dorinta de a gasi piete noi de desfacere pentru gamele noastre de produse.

Produsele noastre, marca « LACTATE BRADET » se disting prin calitatea ridicata, gustul deosebit, modul de prezentare si ambalajul atragator. Gama de produse « LACTATE BRADET » se adreseaza segmentului de piata « traditional » si acopera majoritatea grupelor principale de produse lactate :

LAPTE DE CONSUM :
cu 0.1% grasime, ambalat la punga ;
cu 1,8% grasime, ambalat la punga ;
cu 3% grasime, ambalat la punga ;
LACTO ACIDE :
IAURTURI – natural, dietetic, de baut, cu calciu, cu bifidus cu gramaje diversificate ;
SANA 3% grasime, ambalata la punga si PET cu gramaje diversificate ;
LAPTE BATUT 2% grasime, ambalat la punga si PET cu gramaje diversificate ;
SMANTANA fermentata cu 12% si 22% grasime, cu gramaje diversificate ;


BRANZETURI PROASPETE :
BRANZA PROASPATA DE VACA;
BRANZA PROASPATA DE VACA CU SMANTANA tip FAGARAS.
Avand in vedere faptul ca unitatea este amplasata in localitatea Bradetu care este recunoscuta pentru traditia pe care o are in productia de cascaval afumat SC Bradet SRL a obtinut atestatul de produs traditional pentru cascaval.

Oferind o sortimentatie bogata de produse, BRADET este intalnit in majoritatea magazinelor din Judetul Arges, printre cele mai reprezentative numarandu-se : hypermarket-urile METRO, AUCHAN, Profi etc.

In ceea ce priveste desfacerea productiei, strategia firmei a urmarit formarea unei clientele fidele pentru pietele pe care a asigurat desfacerea produselor, acest lucru permitand o crestere continua a volumului comenzilor pe care le inregistreaza pe piata respectiva. Cresterea productiei inregistrata de la punerea in functiune pana la acest moment a fost acoperita atat prin cresterea ariei de acoperire in ceea ce priveste desfacerea, cat si prin cresterea cotei de piata pentru pietele respective.

In ceea ce priveste acoperirea teritoriala, la aceasta data ponderea cea mai mare o detin vanzarile pe raza judetului Arges, Bucuresti, Craiova, Brasov, Valcea unde are desfacere ritmica . Pe plan international suntem prezenti in : Italia, Anglia, Spania,Germania, Cipru, Belgia.
Avatar utilizator
RobertGrn
Utilizator Inregistrat
Utilizator Inregistrat
Mesaje: 92
Membru din: 04 Mar 2016, 19:12
Localitate: Constanta
Contact:

Re: Fabrica integral romaneasca de produse lactate

Mesajde RobertGrn » 06 Apr 2016, 19:29

Noua lege pentru lactate
Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, miercuri, cu 218 voturi "pentru", legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate.

Legea prevede că produsele lactate trebuie să cuprindă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma ''Conţine lapte praf în proporţie de __%" şi că "etichetele pentru lapte proaspăt pentru consum şi produsele lactate trebuie să fie inscripţionate clar, uşor de înţeles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea şi trasabilitatea produselor".

Dreptul de a înscrie pe eticheta produsului finit menţiunea ''Produs natural'' va reveni obligatoriu doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele natural provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre, fără a avea în compoziţie înlocuitori de lapte sau lapte praf.Dreptul de a înscrie pe eticheta produsului finit menţiunea ''Produs românesc'' va reveni obligatoriu doar celor care folosesc în proporţie de 100% lapte, materie primă, provenit din fermele din România.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 15.000 lei la 20.000 lei.

Amenzile cresc pentru producerea, expunerea spre vânzarea şi/sau vânzarea de lapte proaspăt pentru consum, cunoscând că este obţinut din înlocuitori de lapte de la 20.000 lei la 25.000 lei şi se pedepseşte cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a producătorilor sau comercianţilor, pe timp de 6 luni, după caz.
"Se deschide ceru si o voce care-mi place , zice '' haide drace pune pipa trage" "

Share This


Înapoi la “Cumpara produse romanesti”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori