Ce parere aveti despre impozitarea veniturilor din criptomonede?

Informatii Istorice Culturale Literare Artistice Stintifice
Avatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Ce parere aveti despre impozitarea veniturilor din criptomonede?

Mesajde Romeo » 18 Dec 2018, 23:52

Iata raspunsuri de la o parte din membrii cei mai activi ai comunitatii WebDollar - criptomoneda viitorului:
Impozitarea va trebui facuta cu cap. Cum cuantifici ce am cheltuit eu pentru a mina? Ce impozitezi? Cum calculezi profitul? Daca eu am 10 milioane euro in criptomonede cum verifica statul trasabilitatea banilor? Cum determina sursa de venit? Ce hartii ai pentru a dovedi provenienta? Sau intra la foloase necuvenite? Sau faci o varza exact ca si cu impozitul forfetar? Avand in vedere ca moneda Romaniei e leul....e normal sa platim in lei. Pana la aderarea la euro cel putin...
Stefan C.
Nu va declara nimeni acest "venit" sau tranzactii. Nici nu stim daca sunt monede, bunuri sau alte instrumente financiare ca si clasificare. Trasabilitatea este o mare problema. Vor cere probabil date de la banci si alte isntitutii din spatiul EUR si vor face cateva cazuri de dat la TV si bagat la bulau, 2-3 luati ramdom ca tap ispasitor. Niste norme facute cu picioarele pt ca e foame de bani..
Iulian S.
Este un bir, cine ar fi de acord?!...sa puna impozit pe visul crypto! poate vor sa impoziteze si ce gasesti sub bradutz :)) venit din alte surse :))
Cristi
Impozitarea la valoarea bruta a venitului nu prea ajuta,mai ales daca vrei sa faci trading. Deci ai nevoie de peste 10% apreciere ca sa iesi in castig pt asta. Insa daca totusi va exista oarece reglementare, probabil o sa inceapa si bancile sa accepte intrari de la exchange-uri. Om vedea!
Intrebarile astea nu au rost atata timp cat se face impozitarea venitului brut, la transformarea in fiat. Nu conteaza cat ai cheltuit pt a mina. De asta esti impozitat pe brut. Singura sansa de a evita impozitarea este sa te intelegi cu un vanzator si sa-ti plateasca cash. In rest daca plata este facuta prin banca sau chiar cash, dar printr-o persoana juridica, e foarte usor sa te impoziteze.
Poate ca lumea nu o sa declare sumele mici, sau chiar si cele mai mari, dar primite cash de la vanzator. Insa atata timp cat ai fost platit cu fiat printr-o banca sau exchange local care face plati cash, eu m-as cam gandi sa merg la finante si sa declar. Altfel, pe urmatori 5 ani pot domnii veni oricand sa-ti calculeze impozit neplatit plus dobanzi si penalitati.
Daniel A.

Share ThisAvatar utilizator
Romeo
Administrator
Administrator
Mesaje: 7208
Membru din: 03 Ian 2007, 15:38
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Ce parere aveti despre impozitarea veniturilor din criptomonede?

Mesajde Romeo » 18 Ian 2019, 13:17

Impozitarea veniturilor din criptomonede a fost legalizată.

În Monitorul oficial de joi, 17 ianuarie 2019, a fost publicată Legea nr. 30 din 10 Ianuarie 2019, Lege care aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018, iată și articolul referitor la Criptomonede:

1. Se adoptă o procedură de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice din monede electronice (criptomonede).
Câştigul (venituri-cheltuieli) se impozitează cu 10% prin procedura impozitului pe venitul din alte surse (art. 114-116 Codul fiscal).
Persoana fizică ce realizează aceste câştiguri va depune declaraţie unică privind impozitul pe venit şi asigurările sociale.
Legiuitorul acordă şi o scutire în sensul că dacă valoarea câştigului este mai mică de 200 lei/tranzacţie, sumele nu se impozitează cu condiţia ca valoarea cumulată anuală a câştigurilor să nu depăşească nivelul de 600 lei.

Share This


Înapoi la “Informaţii generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

cron