Pagina 1 din 1

Desen

Scris: 23 Sep 2007, 21:25
de 0NY
~-~ Pablo Picasso ~-~


Pablo Ruiz y Picasso (n. 25 octombrie 1881, Malaga - d. 8 aprilie 1973, Mougins/Cannes), artist plastic spaniol. Picasso nu s-a putut mulţumi ?n viaţă cu un singur rol. Va juca multe, reale şi imaginare, dar pe toate cu aceeaşi pasiune. A fost andaluz şi catalan, spaniol şi francez. A fost un copil genial, la Paris un străin "iresponsabil", din cauza căruia ?nsă cartierul Montmartre a intrat ?n legendă. A fost un amant pasional, soţ şi tată. Dar mai presus de orice, a fost cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea, unul dintre marii maeştri ai penelului, care a rupt definitiv cu convenţiile stilului iluzionist şi figurativ, dominant ?ncă din perioada Renaşterii. Aşa cum tablourile cubiste au descompus realitatea, şi opera lui Picasso este o oglindă care permite urmărirea artei ?n secolul al XX-lea şi totodată viaţa particulară a artistului. P?nzele lui ne amintesc de un jurnal intim care glorifică frumuseţea şi erotismul femeilor iubite. Optzeci de ani de activitate artistică - pictură, sculptură, poezie - reflectă multilateralitatea creaţiei lui Picasso care trăieşte pentru artă şi prin artă.

Scris: 26 Sep 2007, 20:37
de uSp
mijto .. bravo aluia care a facut aceste 4 topicuri ... chiar sunt si lucruri interesante de citit :) .. bravo ... i`m watching this TOPIC

Scris: 08 Oct 2007, 01:08
de iVerO
ne mai cultivam si noi:)))

Scris: 16 Noi 2007, 08:20
de emY
guuuuuuuuuuuugal :))

Leonardo Da Vinci

Scris: 03 Mai 2008, 23:41
de RN*GODfather
Leonardo da Vinci (n.15 aprilie 1452, Anchiano/Vinci, Italia - d. 2 mai 1519, Cloux/Amboise, Franţa) a fost un pictor, sculptor, arhitect şi om de ştiinţă italian.

Om de spirit universal, în acelaşi timp artist, om de ştiinţă, inventator şi filozof, Leonardo încarnează spiritul universalist al Renaşterii şi rămâne unul dintre oamenii cei mai importanţi din acea epoca. Aportul său deschizător de drumuri în artele plastice şi forţa lui de anticipare, neegalată vreodată în întreaga desfăşurare istorică a ştiinţei, sunt caracteristice uriaşei sale personalităţi, de care a fost permanent conştient. Leonardo a scris în însemnările sale, cu un an înaintea morţii, cuvintele cu vibraţie de bronz: "Io continuerň" ("Voi dăinui").

Re: Desen

Scris: 20 Noi 2009, 00:14
de JokerasH
of of of